Як раніше повідомлялося, Apple проведе презентацію нових моделей iPhone вже трохи менше, ніж за два тижні — 7 вересня. Вчора ввечері листи з запрошенням отримала преса, а вночі компанія розіслала схожі повідомлення й користувачам.

Сама презентація пройде в форматі офлайну в приміщенні Steve Jobs Theater кампусу компанії, але традиційної онлайн-трансляції це не скасовує.

Коротко нагадаємо, що згідно з інсайдерськими даними (які не обов’язково означають, що сюрпризів не буде), нас очікують значні зміни в лінійках смартфонів від Apple. iPhone 14 mini чекати не варто, компанія відмовляється від моделі. Але iPhone 14 має вийти з двома варіантами розмірів дисплеїв (і відповідно корпусів та акумуляторів) — 6,1 та 6,7 дюйма. Також iPhone 14 не отримає нові процесори, а скоріше за все з’явиться з торішнім A15 Bionic, хоча продуктивності йому все одно додадуть.

Apple запрошує на презентацію iPhone 14, яка відбудеться 7 вересня

Однією з найочікуваніших змін в нових iPhone мають стати вирізи в дисплеях для датчиків Face ID. Зараз це, як всі кажуть, «брова». Вона з’явилася в iPhone X та тільки раз змінила розмір, ставши меншою минулого року. Цього разу Apple піде популярнішим шляхом, залишивши пару невеликих отворів для датчиків.

Але різниці між iPhone 14 та iPhone 14 Pro має стати значно більше. Моделі Pro мають не лише отримати новіші процесори, але й суттєво змінять камери. Основний сенсор в чотири рази збільшить роздільну здатність, для чого можуть навіть збільшити й виступ на «спинці» смартфона. Також iPhone 14 Pro має нарешті опанувати функцію Always-on дисплея. У поєднанні з новими віджетами в iOS 16 це має бути дуже приємним оновленням.

Детальніше про нові моделі ми вже писали раніше.

Apple запрошує на презентацію iPhone 14, яка відбудеться 7 вересня

А разом з iPhone компанія покаже й нову лінійку Apple Watch — Series 8. Великою зміною в годинниках цього року стане модель Apple Watch Pro, яка буде орієнтована на людей, які займаються спортом та мають підвищений ризик пошкодити годинник під час тренувань.

Тут можна очікувати на збільшені дисплеї та міцніші корпуси, можливість контролю температури тіла, а також більші батареї. Подробиці про нові годинники також не раз вже потрапляли у новини.

Apple запрошує на презентацію iPhone 14, яка відбудеться 7 вересня

Що ще компанія покаже на початку осені сказати важко. Можливо, цього разу iPad затримається, як і реліз iPadOS 16, якого цього року доведеться чекати довше за iOS 16. Тож оновлені iPad можуть показатися пізніше, разом з MacBook Pro, які отримають чипи M2. Але все це здогадки, які напевно ще декілька раз зможуть змінитися разом з новими інсайдерськими даними, які за два тижні ще напевно будуть.

Тож якщо ви слідкуєте за презентаціями нової техніки Apple, плануйте долучитися до трансляції 7 вересня о 20:00 за київським часом. Подивитися захід можна буде на сайті компанії. Цього року вона відбудеться раніше, адже компанія хоче покращити показники продажів за поточний період (хоча це не перший iPhone, який презентують на початку вересня). І до речі, середа — не дуже типовий день для презентації iPhone, яким зазвичай є вівторок. Це суто організаційний момент, адже понеділок 5 вересня в США буде святковий Labor Day (День Праці), і всім, кому потрібно приїхати на презентацію, не зіпсують вихідний.

А поділитися здогадками, що ж саме означає картинка, слова Far out («В далечі») на запрошені та твіт Грега Джосвякя (Greg Joswiak), ми пропонуємо в коментарях.