Підтвердженої інформації ще немає, але є чимало чуток, що цьогорічні iPhone 14 та iPhone 14 Pro вийдуть з різними процесорами. До цього всі нові моделі мали однакові чипи, незалежно від того, чи це iPhone 13 mini, чи 13 Pro Max. При цьому різні моделі могли мати, наприклад, відмінності в місткості оперативної пам’яті, але процесори все одно були ті самі.

Основною причиною такого рішення стали криза напівпровідників, на яку накладаються ще й виробничі проблеми через пандемію, яка де-не-де закриває заводи через нові спалахи коронавірусу.

До цього кожна нова модель iPhone збільшувала потужність у порівнянні з попередніми смартфонами. І здавалося, що цього року ця традиція буде порушена, адже нові чипи передбачають лише Pro-моделі. MacStories із посиланням на твіт користувача ShrimpApplePro повідомляє, що збільшення продуктивності в iPhone 14 все ж буде.

Всупереч використанню «деякого» старого апаратного забезпечення, iPhone 14 не Pro все ще має деякий загальний приріст продуктивності у порівнянні з серією iPhone 13.

Новий стільниковий модем, новий внутрішній дизайн тощо.

Також редакція додає, що iPhone 14 має збільшити місткість оперативної пам’яті з 4 до 6 ГБ, як у нинішніх моделей Pro. Додатково має змінитися модем, яки буде фізично меншим, енергоефективнішим, й також забезпечить більше продуктивності.