Відомий інсайдер Марк Гурман повідомив у своєму інформаційному бюлетені від Bloomberg, що компанія Apple планує оновити 14- та 16-дюймові моделі ноутбуків MacBook Pro вже цієї осені, менше ніж через рік після їхнього релізу. Нові версії отримають потужніші процесори Apple M2 Pro та M2 Max. За даними Гурмана, у порівнянні з актуальними моделями процесорів в лінійці Pro, основна увага під час розробки нових чипів була приділена пришвидшенню графіки. На це також вказує той факт, що в процесорі М2 з 10-ядерним GPU, який дебютував в оновлених MacBook Air та 13-дюймовому MacBook Pro, графіка стала на 35% швидшою, ніж була в попередньому чипі М1.

За словами Гурмана, дизайн і характеристики майбутніх MacBook Pro, «імовірно, залишаться приблизно такими ж», оскільки Apple переробила лінійку лише минулого року, додавши зарядку MagSafe, більше портів і кращі дисплеї.

Хоча Apple, як повідомляється, сподівається випустити нові MacBook Pro восени, Гурман зазначає, що компанія може відкласти їх до весни 2023 року. «Враховуючи проблеми з ланцюгом постачання, що досі тривають, важко точно передбачити, коли вони з’являться на полицях магазинів» – пише він. Нові комп’ютери Mac є лише одними із «потоку» продуктів, які Apple планує випустити протягом наступного року. В іншому нещодавньому інформаційному бюлетені Гурман писав, що компанія також працює над новим HomePod та Apple Watch для екстремальних видів спорту.