За сім поколінь «розумних» годинників Apple Watch, компанія двічі змінювала розмір корпусу та вносила корективи розмірів дисплеїв. Кожного разу це було невелике збільшення від 42/38-міліметрового корпусу першої моделі, до 45/41 у нинішньої Series 7. Марк Гурман детальніше розповів, яких змін може зазнати лінійка цього року.

Наступна серія годинників може отримати ще одну модель, яка збільшить розмір дисплея до майже двох дюймів у порівнянні з 1,9, як зараз. Це буде модель для людей, які займаються спортом, чиї годинники мають більший ризик фізично постраждати під час тренувань. Звичайні версії Apple Watch Series 8 та SE мають зберегти розміри від попередників.

Зі збільшенням діагоналі, годинник матиме приблизно 7% додаткового розміру екрана, тому для збереження чіткості зображення на такому ж рівні, як раніше, його роздільна здатність складатиме 410×502 пікселі.

З урахуванням призначення такої моделі, вона матиме міцніший металевий корпус, ніж алюмінієвий у теперішніх версій. Скло теж повинно буде витримувати більші навантаження, ніж можуть собі дозволити такі в актуальних версіях. Хоча деталей щодо матеріалів наразі немає.

Звісно, подібні переміни залишають місце ще й для додаткової місткості батареї. І це дуже доречно, адже трекінг фізичної активності значно збільшує витрати заряду акумулятора.

Марк також зазначив, що «спортивна» версія матиме такий самий діапазон можливостей, як й інші. Це означає, що такий годинник теж зможе допомогти з контролем підвищення температури тіла, має покращити трекінг зміни висоти в походах, а також отримувати точніші дані під час плавання.

Цікаво, що рівень продуктивності нової моделі залишиться на тому ж рівні. Тобто чип S8 збереже потужність попередньої версії, яка минулого року також не збільшувала сили. Це вперше в історії своїх годинників компанія Apple підтримає однаковий рівень потужності процесора протягом трьох поколінь пристроїв.

Інформації щодо точної вартості спортивної версії ще також немає. Але Гурман зазначає, що вона становитиме більше за Apple Watch в стальному корпусі, які наразі вартують від $699. Зазвичай Apple Watch оновлюють разом з iPhone, тож ще маємо вдосталь часу для нових інсайдів.