Традиційно, що ближче до презентації нової лінійки Apple Watch, яку ми маємо побачити разом з новими iPhone восени, то більше подробиць з’являється в інсайдерів. Марк Гурман (Mark Gurman) з видання Bloomberg, певно, один з найближчих у своїх прогнозах. Наразі він розповідає, чого варто, а чого не варто чекати від презентації «розумних» годинників.

Apple Watch Pro, які вже згадував Марк, мають отримати новий корпус з більшим дисплеєм, що заразом дозволить отримати й більшу батарею. Також зовнішність годинника має змінитися у порівнянні із вже звичним виглядом Apple Watch. Хоча зазначається, що йдеться не про круглу форму, а «еволюцію» нинішньої прямокутної.

Заразом годинник матиме міцніший корпус, імовірно, з титану. Перші згадки про нову модель вказували, що вона буде розрахована на фанів екстремальних видів спорту. В таких умовах дійсно хочеться мати годинник з ударостійким корпусом. Тільки досі незрозуміло, як це має врятувати дисплей і чи побачимо ми сапфірове скло.

«Мені сказали, що топова модель буде трохи більшою за стандартні Apple Watch — достатньо великою, щоб вона могла сподобатися лише підгрупі клієнтів. Екран стане приблизно на 7% більшим, пристрій матиме свіжий вигляд, тоді як компанія вперше представила новий дизайн Apple Watch ще у 2018 році. Це буде еволюція нинішньої прямокутної форми, а не круглої. Вона також не матиме тих плоских сторін з чуток (для тих, хто безсумнівно чекає). Щодо матеріалів, годинник матиме витриваліший титан, щоб зробити його надзвичайно міцним», — пише Гурман у своєму щотижневому бюлетені.

Також вже не перший рік в Мережі ширяться чутки про функції виміру кров’яного тиску та рівня цукру. Це одні з найочікуваніших можливостей «розумних» годинників на сьогодні. Але тут у Марка гарних новин немає.

Нові Apple Watch дійсно мають навчитися слідкувати за зміною температури (не точно її вимірювати, а лише повідомляти, що вона могла помітно змінитися), але не більше. З виміром тиску компанія ще працює й навряд така можливість з’явиться раніше за 2025 рік, а функцію глюкометра й поготів можна чекати до кінця десятиліття.