Авіакомпанія Supernova Airlines, яка входить у групу компаній «Нова пошта», виконала перший авіарейс за маршрутом Рига-Жешув-Рига. Про це повідомляє пресслужба «Нової пошти».

Літак доставив 7 тонн міжнародних посилок клієнтів «Нової пошти» з міжнародного аеропорту Риги у польський Жешув. Після цього посилки вже на вантажівках відправили в Україну.

Перший рейс було виконано у кооперації з латвійською авіакомпанією RAF-Avia на середньомагістральному турбогвинтовому літаку ATR 72. Це один з найпопулярніших літаків середньої дальності від франко-італійського концерну ATR. Supernova Airlines планує виконувати рейси за маршрутом Рига-Жешув-Рига двічі на тиждень – щовівторка та щочетверга.

Авіакомпанія Supernova Airlines була заснована ще восени 2021 р., а у січні 2023 р. отримала сертифікат експлуатанта, першою серед українських компаній під час повномасштабної війни.

Попри війну в Україні, Supernova Airlines продовжує проходження всіх процедур, необхідних для виконання регулярних вантажних рейсів в та з ЄС, де на час закриття повітряного простору України базуються літаки авіакомпанії. Планується, що після перемоги базою літаків Supernova Airlines стануть українські міжнародні аеропорти «Бориспіль» та «Львів».

Створення власних авіакомпаній – загальна практика для великих поштових операторів. Власні авіакомпанії мають UPS, DHL та FedEx.