Гендиректор OpenAI Сем Альтман, який працює над залученням мільярдів доларів від інвесторів для виробництва чипів, має намір використати ці гроші для створення мережі заводів з випуску напівпровідників. Про це пише Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

За їхніми словами, Сем Альтман мав розмови з кількома великими потенційними інвесторами. До числа таких компаній відносять G42 з Абу-Дабі та SoftBank Group Corp.

За словами деяких співрозмовників, проєкт передбачатиме співпрацю з провідними виробниками чипів, а мережа заводів буде глобальною за масштабами. Відповідні переговори поки не завершені, а повний список залучених партнерів ще не сформований.

За інформацією Bloomberg, будівництво одного сучасного заводу може коштувати десятки мільярдів доларів, а створення мережі таких підприємств триватиме роки.

У грудні повідомлялося, що OpenAI веде переговори з інвесторами про залучення нового раунду фінансування на $100 млрд або більше. Відповідні умови, оцінка та терміни поки остаточно не узгоджені та можуть змінитися. Але у CBInsights вважають, що реалізація запланованого зробить OpenAI другим за цінність стартапом у США.