Компанія OpenAI веде переговори з інвесторами про залучення нового раунду фінансування на $100 млрд або більше. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

За їхніми словами, відповідні умови, оцінка та терміни поки остаточно не узгоджені та можуть змінитися. Але у CBInsights вважають, що реалізація запланованого зробить OpenAI другим за цінність стартапом у США. Першість зберігає Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска.

Нагадаємо, що в листопаді гендиректор компанії Сем Альтман в інтерв’ю Financial Times заявляв, що OpenAI планує залучити додаткове фінансування з боку Microsoft, щоб створити загальний штучний інтелект (AGI) – ШІ з людськими когнітивними здібностями.

Він також казав, що очікує «з часом залучити набагато більше коштів» від технологічного гіганта та інших інвесторів для створення складніших моделей ШІ.

У кінці вересня стало відомо, що OpenAI веде переговори з інвесторами про можливий продаж акцій, в межах якого оцінка вартості компанії може сягнути $80-90 млрд.