Після рішення Верховного суду США не розглядати апеляцію Apple у судовому спорі з Epic Games, компанія Apple оголосила про низку оновлень у своїх рекомендаціях щодо роботи в App Store, повідомляє 9to5Mac. Ці зміни, які негайно набувають чинності в США, відповідають результатам судового процесу Apple проти Epic 2021 року і мають на меті пом’якшити раніше суворі правила, які не дозволяли розробникам розміщувати посилання на альтернативні платіжні системи у своїх додатках.

Нові правила тепер дозволяють розробникам включати у свої додатки посилання або кнопки, які перенаправляють користувачів на зовнішні вебсайти для здійснення покупок. Однак це право є умовним: додаток повинен також пропонувати покупки через систему In-App Purchase від Apple. Розробники можуть подати заявку на отримання цього права, яке обмежується магазином додатків для iOS або iPadOS у США. Зовнішнє посилання повинно відображатися на одній сторінці додатка у спеціально відведеному місці та не може зберігатися за межами цієї сторінки. При цьому користувача будуть попереджати про перехід на сторонній вебсайт велетенським дисклеймером:

Нові правила для американського App Store: розробникам дозволили посилатися на зовнішні способи оплати, але все одно буде комісія

Попри дозвіл на розміщення посилань на зовнішні способи оплати, Apple продовжуватиме стягувати комісію за ці транзакції. Ставка комісії становитиме 12% для учасників програми App Store для малого бізнесу та 27% для інших додатків. Ця комісія застосовується до покупок, здійснених протягом семи днів після того, як користувач натиснув посилання на зовнішню покупку. Розробники зобов’язані обліковувати покупки поза межами додатків і перераховувати відповідні комісії компанії Apple. Проте компанія визнає, що збір цих комісійних буде складним, а в багатьох випадках і неможливим.

Apple також надала рекомендації для розробників, які бажають скористатися цим правом, включаючи вимоги до зовнішнього посилання, такі як прямий перехід на вебсайт розробника без перенаправлень, відкриття в новому вікні в браузері за замовчуванням і відсутність передачі додаткових параметрів в URL-адресі для захисту конфіденційності користувачів.

Крім того, Apple зобов’язана дозволити розробникам спілкуватися з клієнтами за межами своїх додатків про альтернативні варіанти покупки – ця зміна була впроваджена у 2021 році після врегулювання колективного позову з дрібними розробниками.