На виставці CES 2024 ASUS серед інших продуктів також представила свій перший ігровий міні-ПК у лінійці NUC, яку вона ліцензувала влітку минулого року в Intel. Через кілька місяців компанія анонсувала нові пристрої NUC, орієнтовані на бізнес-користувачів, і от зараз черга дійшла і до ігрового напрямку: новинка, ROG NUC, була анонсована разом з іншими пристроями для геймерів у лінійці ROG (Republic of Gamers).

У невеличкому корпусі (270x180x50 мм) ховається barebone-система з процесором Intel Core Ultra 7 155H або Core Ultra 9 185H та дискретною графікою NVIDIA GeForce RTX 4060 або 4070. Користувач зможе встановити до 32 ГБ оперативної пам’яті та до трьох SSD-накопичувачів M.2 2280 PCIe Gen4x4.

ASUS ROG NUC може бути встановлений горизонтально або вертикально, на комплектній підставці. На фронтальній панелі корпусу розташовані SD-картридер, два USB-порти та аудіо джек, на зворотній – Thunderbolt 4, ще 4 USB-порти, HDMI, 2 DisplayPort та Ethernet 2.5Gig.

За словами виробника, ASUS ROG NUC ідеально поєднується з контролером ROG Raikiri PRO (див. також наш огляд молодшої моделі, ROG Raikiri). Звісно, в наявності фірмове підсвічування Aura Sync та утиліта Armory Crate для налаштування системи.

На жаль, ASUS наразі не повідомляє ні дати старту продажів, ні орієнтовної ціни.