Компанія ASUS оголосила про підписання офіційної угоди з корпорацією Intel, яка знаменує завершення передачі лінійки продуктів Intel Next Unit of Computing (NUC). ASUS вже виробляє та продає лінійки пристроїв Intel NUC із процесорами 10–13-го поколінь, а також розроблятиме майбутні системи NUC.

«Я впевнений, що ця співпраця розвине наше бачення міні-ПК, — заявив Джекі Сю, старший віцепрезидент ASUS і співкерівник бізнес-груп OP та AIoT, на церемонії підписання угоди. — Додавання лінійки продуктів Intel NUC до нашого портфоліо розширить можливості та технологічні рішення ASUS у сфері досліджень і розробок ШІ та IoT, особливо на трьох ключових ринках — промисловому, комерційному та професійному».

Джекі Сю також привітав членів підрозділу Intel NUC, які приєдналися до підрозділу ASUS NUC, вони допоможуть розширити науково-дослідницькі можливості ASUS, зокрема в області програмного забезпечення та хмарних обчислень.

Компанія ASUS отримала ліцензію як на апаратні рішення, так і на програмне забезпечення від Intel. Новий підрозділ ASUS NUC допоможе ще більше розширити можливості у сферах досліджень і розробок, логістики та технічної підтримки, а також охопить такі області, як розробка програмного забезпечення та ШІ-розробка, державні установи, великі підприємства, компанії малого й середнього бізнесу, а також периферійні обчислення та промислове застосування.

ASUS продовжить розробку продуктів NUC і планує розширити мережу партнерів для задоволення попиту в майбутньому. Рішення ASUS NUC будуть розроблятися відповідно до промислових стандартів і пропонуватимуть засоби безпеки для задоволення вимог бізнесу.