Корпорація Intel погодилася дозволити компанії ASUS виробляти та продавати апаратне забезпечення Next Unit of Computing (NUC). Згідно з невиключною ліцензійною угодою, ASUS займатиметься виробництвом, продажем та підтримкою систем NUC 10-13-го поколінь. Крім того, ASUS має можливість розробляти нові проєкти систем NUC, що потенційно може призвести до випуску обладнання NUC на процесорах Intel 14-го покоління в кінці цього року або на початку 2024-го.

Ця угода була підписана після того, як минулого тижня Intel оголосив про припинення прямих інвестицій у свій бізнес з виробництва міні-ПК і припинення виробництва систем NUC під брендом Intel. Однак угода з ASUS свідчить про те, що для цих компактних ПК все ще існує здоровий ринок.

ASUS, яка вже випустила кілька поколінь систем міні-ПК, не новачок на цьому ринку. «Я впевнений, що ця співпраця посилить і прискорить наше бачення міні-ПК, значно розширивши нашу присутність в таких областях, як ШІ і AIoT», – сказав Джо Сє, операційний директор ASUS. «Ми прагнемо забезпечити відмінну підтримку та обслуговування, які очікують користувачі систем NUC».

Сем Гао, віцепрезидент Intel і генеральний директор Intel Client Platform Solutions, висловив сподівання, що ASUS продовжить надавати виняткові продукти та підтримку користувачам систем NUC.