Під час виставки CES 2023 компанія ASUS поміж іншого представила також ігровий контролер ROG Raikiri Pro – перший ліцензований геймпад для Xbox, що має три варіанти підключення: через Bluetooth, по радіоканалу (2,4 ГГц) або дротовим способом, через USB-C. Це дозволить використовувати його не лише з консолями Xbox або ПК, але й зі смартфонами.

У ROG Raikiri Pro є маленький OLED-екран (діагональ 1,3”), який може показувати різні анімації, рівень заряду батареї, статус мікрофона тощо. Крім того, геймпад оснащений ЦАПом виробництва ESS і мініджеком для підключення дротової гарнітури.

Також виробник реалізував додаткову функціональність, яку очікуєш від контролера з “Pro” у назві: можливість перепризначення кнопок, додаткові кнопки знизу, регулювання чутливості та “мертвих зон” у стіків і різні режими роботи тригерів – все це можна налаштовувати за допомогою фірмової утиліти Armoury Crate на ПК.

ASUS поки не повідомляє ціну або точну дату виходу: відомо лише, що ROG Raikiri Pro має надійти у продаж пізніше у цьому кварталі.