Пацієнт із хворобою Паркінсона зміг знову ходити без порушень завдяки спинальному імплантату. Він відновлює нормальну передачу сигналів між спинним мозком та м’язами ніг. Про це повідомляє TechCrunch.

Відповідне дослідження провела швейцарська команда, на чолі якої стоїть компанія Onward. Вона виникла на базі Федеральної політехнічної школи Лозанни у Швейцарії.

Імплантат має назву ARC-IM, а принцип його роботи описує Reuters. Пристрій включає електродне поле на спинному мозку та генератор електричних імпульсів під шкірою живота.

Першого пацієнта, якому встановили імплантат, звуть Марк. Досі у нього були помітні проблеми з ходьбою. Особливо це відчувалося, коли він заходив у ліфт або підіймався сходами. Але тепер він рухається без очевидних порушень.

«Зайти в ліфт… звучить просто. Раніше для мене це було неможливо… – розповідає Марк. – Тепер я спокійно заходжу. У мене немає жодних проблем. Я можу ходити краще, можу пройти п’ять кілометрів без зупинки».

Результати відповідного дослідження опублікували в журналі Nature Medicine. Наступного року команда планує провести клінічні випробування на шести нових пацієнтах.