Цього року компанія Apple все більше фокусується на ігрових спроможностях своїх пристроїв. Такі акценти навіть з’являються для комп’ютерів Mac, які все ще не асоціюються з іграми. Проте мобільні ігри на iPhone та iPad набагато популярніші. І у своєму новому промо Apple зайвий раз підкреслює це з iPhone 15 Pro (попри проблемний старт).

В короткому ролику можна побачити хлопця, який грає в Genshin Impact на новому iPhone 15 Pro спочатку сидячи на канапі вдома, а потім кумедним чином «переміщається» різними локаціями. Такий собі натяк на ігри «будь-де, будь-коли».

Типово для Apple, в рекламі немає жодних технічних подробиць чи порівняння з конкурентами. Замість цього з’являються окремі написи Serious Gaming Power та A17 Pro.

Щоправда, в описі відео (якщо глядачі взагалі звертають на нього увагу) вже можна побачити трохи більше, ніж розповідає сам ролик: 

Наступний рівень мобільних ігор вже тут. До 20% швидший графічний процесор для найкращої графічної продуктивності в iPhone за всю історію. Вдвічі швидший Neural Engine. А також найкращі в галузі швидкість та ефективність. Чип A17 Pro в iPhone 15 Pro змінює правила гри. Буквально.

Цілком можливо, що наступного тижня, на присвяченій оновленим комп’ютерам презентації, компанія більше розповість про просування ігор і на Mac. І якщо це трапиться, буде цікаво подивитися, як саме виробник збирається привабити не лише гравців, а й видавців ігор.