Apple випустила операційну систему macOS Sonoma. Компанія представила її в червні під час конференції WWDC 2023 та відтоді проводила необхідні тестування. Про це повідомляє The Verge.

Операційна система має кілька особливостей. Одна з них – це інтерактивні віджети, які тепер можна розмістити на робочому столі. Також користувачі отримали змогу встановлювати на комп’ютерах віджети зі своїх iPhone без необхідності завантажувати відповідні додатки.

Крім цього, Sonoma отримала нові функції для відеоконференцій – наприклад, фонові зображення та різні анімації. Щодо екрана блокування macOS, то він тепер виглядає, як екран iPad або iPhone, тільки з полем для введення пароля замість цифрової клавіатури.

Також нова ОС від Apple може похвалитися ігровим режимом, який обіцяє покращити ігровий досвід користувачів. А ще Sonoma отримала оновлений браузер Safari з профілями для роботи та підтримку вебдодатків. Операційна система для комп’ютерів та ноутбуків важить 7,7 ГБ.

Раніше повідомлялося, що macOS Sonoma буде доступна для власників MacBook Pro, Mac mini та MacBook Air 2018 року й новіших моделей, а також для користувачів iMac 2019 року та новіших моделей.