Apple відреагувала на численні скарги щодо перегріву нових iPhone 15 Pro та Pro Max, пояснивши це кількома факторами, зокрема програмною помилкою в iOS 17. Компанія пояснила виданню CNET, що титанова рамка та алюмінієва підструктура нових смартфонів не є причиною проблеми, підкресливши, що вони розсіюють тепло ефективніше, ніж нержавіюча сталь, яка використовувалася в попередніх моделях Pro.

Невдовзі після виходу серії iPhone 15 користувачі почали повідомляти про випадки перегріву своїх нових смартфонів. Дехто навіть ділився зображеннями інфрачервоних термометрів, які показували, що температура їхніх iPhone перевищує 46 градусів Цельсія.

У заяві Apple для CNET підкреслюється, що пристрій може нагріватися протягом перших днів після налаштування або відновлення через підвищену фонову активність. Компанія визнала, що в iOS 17 є помилка, від якої страждають деякі користувачі, і запевнила, що вона буде виправлена в найближчому оновленні програмного забезпечення.

Крім того, Apple зазначила, що нещодавні оновлення деяких сторонніх додатків на iOS 17, таких як Instagram, Asphalt 9 та Uber, спричиняли перевантаження центрального процесора A17 Pro, що призводило до того, що iPhone нагрівався сильніше, ніж зазвичай. Наразі триває спільна робота зі сторонніми розробниками над виправленням цієї проблеми. Зокрема, 27 вересня Instagram випустив оновлену версію свого додатка для розвʼязання цієї проблеми.

Apple також надала інформацію про те, як iPhone заряджається, заявивши, що 15 Pro і Pro Max підтримують будь-який адаптер USB-C, сумісний зі стандартом USB-C, в тому числі USB Power Delivery. iPhone саморегулюється, щоб обмежити зарядку до максимальної потужності 27 Вт. Використання зарядного пристрою потужністю 20 Вт або вище може спричинити тимчасове нагрівання смартфона.

Користувачам, які відчувають перегрів iPhone 15 Pro або Pro Max, Apple рекомендує увімкнути режим низького енергоспоживання, уникати тривалого перебування під прямими сонячними променями або сильної спеки, а також вимкнути оновлення фону для підозрілих програм до виходу оновлення iOS 17.