Українсько-мальтійська 4A Games наймає спеціалістів і, схоже, що це новий проєкт, не пов’язаний [але це не точно] з франшизою Metro. На це звернули увагу журналісти AIN.UA.

Про найм спеціалістів на «розробку наступної великої AAA-гри» йдеться у повідомленні компанії у Twitter.

І хоча анімація, яка супроводжує це оголошення, належить до серії Metro, схоже, мова все ж таки про новий об’єкт IP. Такий висновок можна зробити з переліку вакансій на сайті компанії, в деяких з яких можна побачити красномовну примітку NEW IP.

Що це може бути за нове IP? Згідно з інформацією з власних джерел редакції, це може бути той самий фантастичний шутер з елементами виживання на далекій планеті, концепт якого почав розробляти ще Андрій Прохоров у 2013 р. і який ми нещодавно вже згадували.

Нагадаємо, остання гра 4A Games, Metro Exodus, вийшла у 2019 р. і розійшлася накладом більше ніж 6 млн копій. З 2020 року 4A Games є частиною шведського холдингу Embracer Group, до якого вона входить через російську (формально американську) Saber Interactive.

Як ми вже сповіщали, зараз 4A Games працює над шутером Metro 4, який знову повертається до Москви.

Крім того, нещодавно стало відомо, що українська студія RedBeat Games працює над мобільним проєктом Metro: The Outpost, події якого розгортаються у Києві.