Як з’ясувалося, у Києві розробляється не лише Metro 4 від 4A Games, події якої скоріш за все знову відбудуться у Москві, а й мобільний проєкт Metro: The Outpost від студії RedBeat Games.

Наразі це лише концепт/технодемка, але як для мобільного шутера виглядає вона досить цікаво. До того ж події гри мають розгортатися у тому самому всесвіті, але не в Росії, а в Україні, у Києві, це легко зрозуміти з характерної київської архітектури, або з монумента Батьківщина-Мати на тлі.

Згідно з описом на сайті RedBeat Games, Metro: The Outpost – це безплатний мобільний шутер від третьої особи з елементами виживання. Гравець разом з іншими гравцями має досліджувати постапокаліптичні локації Києва, на відкритому повітрі та в приміщеннях, шукаючи цінні ресурси та відповіді на власні питання. Планувався як PvP-екшен, так і кооперативний PvE-геймплей. Звісно ж, у грі має бути кланова система, будівництво бази тощо. Крім того, раз на два місяці планувався потужний радіоактивний шторм, який мав знищувати більшу частину відбудованого гравцями та оновлювати ігровий світ, перманентно замінюючи деякі локації.

Цільова аудиторія Metro: The Outpost на думку RedBeat Games – шанувальники шутерів, онлайн-ігор з елементами виживання та Battle Royale. А ви хотіли б побачити таку гру?

RedBeat Games – київська студія, що існує з 2013 р. і розробила ігри Prime World: Defenders, Space Rogue та Frostborn: Co-Op Survival. Крім того, RedBeat брала участь у створенні таких ігор як Halo 2: Anniversary, Cossacks 3, NBA Playgrounds та інших.