Шутер Metro Exodus від україно-мальтійської 4A Games, який вийшов 15 лютого 2019 р., за три роки розійшовся накладом понад 6 млн копій. Про це сповістив акаунт Embracer Group, яка з 2020 року володіє студією 4A Games. Трохи пізніше інформацію підтвердила сама 4A Games.

На жаль, як відомо редакції «Межі», студія 4A Games переживає не дуже прості часи. Понад рік тому зі студії пішов Андрій Прохоров, який працював ще над «S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля» у GSC Game World і був творчим директором усіх проєктів 4A Games. Крім того, деякі колишні співробітники 4A Games звинувачують керівництво в створенні токсичної атмосфери у студії, яка шкодить творчому процесу. Є деякі претензії й до російської Saber Interactive, яка керує 4A Games у рамках шведського холдінгу Embracer Group.

Начебто після випуску 11 лютого 2020 р. DLC Metro Exodus – Sam’s Story, 4A Games працює над новим проєктом у всесвіті Metro… Але з інформації, що є у редакції «Межі», цей новий проєкт ще взагалі не стартував. Крім того, цікавий космічний шутер/симулятор виживання, про який Андрій Прохоров мріяв ще з 2013 року, після того, як творчий директор покинув студію теж був забутий. Що ж, щось схоже на ідею Прохорова зараз реалізує Bethesda, її Starfield вийде вже цього року.

Чим зараз займається команда 4A Games достеменно невідомо.