Компанія Google вирішила додати власну підтримку електронних підписів до сервісів Google Docs і Google Drive, повідомляє The Verge.

Цю функцію підтримує чимало сервісів, тож рішення Google є скоріше пропозицією паритету зі своїми конкурентами, а не створенням чогось нового. Воно також означає, що користувачам не доведеться постійно змінювати програми та вкладки під час роботи над контрактами.

Передбачається, що користувачі Docs і Drive зможуть вимагати від одержувачів повний підпис або ініціали, а також поле «дата підписання», яке можна налаштувати на автоматичне заповнення.

З одного шаблонного договору можна створити кілька запитів на підпис, і Google стверджує, що в ньому також передбачена можливість відстежувати статус очікуваних підписів.

Зараз функція електронного підпису переходить в бета-версію, але вона не буде широко доступна для всіх користувачів Workspace. Індивідуальні підписники матимуть доступ до відкритої бета-версії функції протягом наступних кількох тижнів. А от підписники Business або Enterprise отримають доступ, якщо їхні адміністратори подадуть для цього заявку

До слова, недавно Google анонсував оновлення в Пошуку, покликаних полегшити користувачам контроль над інформацією про себе. Торік компанія випустила інструмент, який допомагає людям видаляти результати пошуку, що містять їхній номер телефону, домашню адресу або електронну пошту. Тепер Google оновила інструмент «Результати про вас», щоб зробити його більш ефективним.