Google анонсував оновлення в Пошуку, покликаних полегшити користувачам контроль над інформацією про себе. Про це повідомляє Engadget.

Торік компанія випустила інструмент, який допомагає людям видаляти результати пошуку, що містять їхній номер телефону, домашню адресу або електронну пошту. Тепер Google оновила інструмент «Результати про вас», щоб зробити його більш ефективним.

Незабаром стане доступною нова інформаційна панель, яка сповіщатиме користувачів, коли така особиста інформація з’являється в Пошуку. Після отримання сповіщення користувач зможе швидко попросити Google видалити ці результати.

Раніше цього року компанія дебютувала з функцією Google One, яка може перевірити, чи не була інформація про користувача включена до витоку даних. Оновлення «Результати про вас», схоже, працює за подібним принципом.

Користувач може отримати доступ до інструменту в додатку Google, натиснувши на фотографію свого профілю і вибравши «Результати про вас», або на спеціальній веб-сторінці, яку створила компанія. Наразі інструмент доступний у США англійською мовою, але незабаром Google планує запропонувати його й іншими мовами та в різних регіонах.

Аналогічним чином Google оновлює систему, яка допомагає користувачам видаляти свої відверті фотографії. Крім того, компанія випускає оновлення для батьківського контролю та SafeSearch. А ще – робить простішим можливість отримати доступ до батьківського контролю з Пошуку. Для цього треба ввести запит на кшталт «Google parental controls» або «Google family link». Інформаційне вікно пояснить, як налаштувати параметри.

Недавно повідомлялося, що Google розпочинає нову пілотну програму, в межах якої деякі співробітники будуть обмежені в доступі до інтернету на стаціонарних комп’ютерах. Це робиться, щоб зменшити ризик кібератак.