В Україні анонсували сучасні технічні рішення для захисту об’єктів критичної інфраструктури (ОКІ). Під час iForum їх від імені компанії Octava Defence публічно представить Олександр Кадраков.

«Вже завтра зустрічайте СФЕРУ – уніфіковану платформу захисту об’єктів критичної інфраструктури! Рішення СФЕРА об’єднує у єдину комплексну систему РЛС, акустичні датчики, оптичні та тепловізійні системи, природньо софт з видачею інформації на вогневу активну протидію», – написав він у Facebook.

За словами Олександра Кадракова, це дозволяє підвищити ймовірність визначення ворожої цілі та знешкодити її. Застосування автоматизованої системи керування дає можливість за декілька хвилин прийняти правильне рішення, надати всю необхідну інформацію про ворожу ціль, її координати та траєкторію прольоту.

«Врахування переваг кожного компоненту дозволяє надійно захистити ОКІ з повітря та забезпечити безпечні умови життєдіяльності і добробут громадян», – акцентував він.

Нагадаємо, на початку серпня Президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада спільно з міжнародними партнерами роблять все для збільшення постачання систем ППО.