Чимало уваги в сучасних смартфонах та «розумних» гаджетах приділяється темі здоров’я. Apple є однією з перших компаній, яка зробила на цьому великий акцент в нових операційних системах та Apple Watch. І, як розповідають інсайдери серед розробників, подальші кроки компанії в цьому напрямку ми побачимо вже найближчим часом.

Сервіс з кодовою назвою Quartz підтримуватиме мотивацію користувачів займатися спортом, покращувати харчові звички та допомагати із поліпшенням сну. Такий «коуч» працюватиме на базі штучного інтелекту, а також нової технології для відстеження емоцій.

Apple вже має схожий сервіс LumiHealth, який було запущено разом з владою Сингапуру у 2020 році. Але на відміну від Lumi, який заохочує користувачів невеликими винагородами, Quartz навпаки матиме модель платної підписки.

Наразі над проєктом працюють декілька підрозділів, серед яких є команди з охорони здоров’я, Siri, штучного інтелекту, а також, звісно, надання послуг. Запуск Quartz заплановано на наступний рік, але, як завжди, може буде перенесений або навіть відкладений.

Серед інших планів купертинців також є додавання застосунку Heath у більшому форматі в iPad. Таке оновлення має статися в iPadOS 17. Очікується, що такий крок підвищить використання планшетів виробника у медичних закладах, де вони й так вже набули популярності. Застосунок виступатиме порталом, де користувачі зможуть пошерити інформацію про стан здоров’я з лікарями.

Також вже цього року мають з’явитися інструменти відстеження емоцій та стану зору (наприклад, короткозорості). Початкова версія трекера емоцій дозволить реєструвати свій настрій, відповідати на питання про свій день та порівнювати результати з плином часу. Надалі за допомогою алгоритмів iPhone має навчитися визначати настрій користувача за його мовою, словами та іншими показниками.

Разом з цим і гарнітура змішаної реальності також передбачатиме роль у популяризації здорового способу життя, маючи функції для медитації та тренувань з Apple Fitness+.

Застосунок Heath для iPadOS скоріше за все покажуть на WWDC 2023, тоді як коучінговий сервіс цього року залишиться за лаштунками. При цьому функції відстеження настрою та емоцій будуть відокремлені від нового додатку для ведення щоденників, який Apple також планує випустити цього року.