Таке стверджує Інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting, спираючись на статистику продажів нових автомобілів за січень 2023 року в Україні.

Загалом було реалізовано 278 електромобілів Volkswagen ID.4, що дозволило цій моделі обійти багатьох відомих конкурентів у перегонах «на першість гаманця»: Renault Duster (за січень продано 198 автомобілів), Suzuki Vitara (165), Toyota Land Cruiser Prado (163). Але з цими Volkswagen ID.4 є нюанси…

Річ у тім, що в Україні популярні електромобілі Volkswagen ID.4 не з Європи, а з Китаю – місцевого виробництва. Завдяки низькій стартовій ціні на місцевому китайському ринку та майже повній відсутності митних платежів для електромобілів в Україні, зрештою електричний кросовер Volkswagen ID.4 отримує у нас дуже вигідний прайс – ось і весь секрет популярності. Навіть попри китайське виробництво та реалізацію таких екземплярів Volkswagen ID.4 не через офіційну дилерську мережу Volkswagen, а силами приватних компаній-посередників.

Купа нюансів, проте це не відкидає того факту, що у січні саме електромобіль очолив загальні рейтинги продажів на автомобільному ринку України.