Міністри юстиції європейських країн та технологічні гіганти Google та Meta у п’ятницю погодилися з тим, що для зміцнення співпраці у боротьбі з розпалюванням ненависті в Інтернеті потрібна чітка правова база.

По обидва боки Атлантики компанії, що керують соціальними мережами, були завалені пропозиціями та вимогами вжити нових законодавчих заходів для протидії “мові ворожнечі та дезінформації в Інтернеті”.

Очікується, що Закон ЄС про цифрові послуги змусить ІТ-гігантів на кшталт Faceboor та Twitter докласти більше зусиль для боротьби з незаконним контентом на платформах, а штрафи можуть досягати 6% глобального річного обороту найбільших технологічних компаній.

Головний юрисконсульт Google Кент Вокер, який був присутній на зустрічі, повідомив агентству Reuters, що компанія вітає плани ЄС щодо спрощення обміну цифровими доказами.

Проте компанія Twitter не надіслала свого представника на зустріч, що викликало різку критику з боку ЄС. Соцмережа, однак, заявила, що “тримається осторонь” через власні правила щодо COVID-19, але повністю готова співпрацювати з європейською владою, щоб зробити інтернет безпечнішим.