Починаючи з лютого користувачі сервісу для спільної роботи Google Workspace, що прийшов на заміну G Suite, отримають можливість перейти на нову версію інтерфейсу Gmail. Певний час користувачі ще зможуть повертатися до попереднього дизайну, але під кінець другого кварталу компанія зробить новий вигляд пошти стандартним для всіх користувачів Workspace.

З новим дизайном Gmail в Google хочуть зробити простішим перемикання між вхідними повідомленнями, чатами, робочими просторами та зустрічами Google Meet.

«Нове меню навігації дозволяє легко перемикатися між папкою «Вхідні», важливими розмовами та приєднуватися до зустрічей, не перемикаючись між вкладками чи відкриваючи нове вікно. Підказки сповіщень дозволяють легко залишатися в курсі того, що негайно потребує вашої уваги. Працюючи в чаті та просторах, ви можете переглядати повний список бесід і просторів на одному екрані, що полегшує навігацію та взаємодію» – пишуть в блозі Google.

Поки що немає інформації, чи планує Google зробити новий дизайн Gmail доступним для всіх користувачів сервісу електронної пошти, але цілком можливо, що в ньому відбудуться схожі зміни.