Співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомив про створення інструменту «База» для отримання легального заробітку для авторів контенту. Фінустанова починає відкрите бета-тестування проєкту.

«Є неочевидна проблема – у стримерів немає нормального сервісу для підписок донатів в якості легального заробітку. Відтепер їм не треба отримувати гроші у конверті. Ми створили інструмент для монетизації творчості – це База від monobank (Patreon на мінімалках)», – написав Олег Гороховський у Telegram.

За його словами, завдяки «Базі» глядачі стримерів можуть донатити та підписуватись на їхній ФОП. У межах тестування проєкту стримерів закликають оцінити, як все працює, та висловити думку про те, чого бракує. Фідбек можна надіслати у спеціально створений Telegram-канал.

Олег Гороховський також поділився, що вже зараз у «Базі» можна отримувати донати, пропонувати користувачам підписки різних рівнів та виводити QR та анімацію донатів на стрим.

Для того, щоб почати користуватися інструментом, треба мати ФОП у Monobank та залогінитися на base.monobank.ua. Розмір тарифу і за донати, і за підписки складатиме 3%.