Adobe пояснила, чому відмовилася від угоди з Figma. Компанія не змогла довести європейським регуляторам, що придбання не зашкодить конкуренції в майбутньому. Про це заявив генеральний радник Adobe Дана Рао, пише The Verge.

За його словами, компанії наразі не конкурують. На переконання Adobe, між клієнтами двох компаній не було «жодного перетину», як не було й «жодних скарг від конкурентів чи клієнтів на угоду».

Однак проблема виникла, коли мова зайшла про конкуренцію в майбутньому. Дана Рао сказав, що регулятори «були дуже зосереджені» на доктринах антимонопольного законодавства, які «говорять, що майбутня конкуренція є критично важливою частиною антимонопольного аналізу».

З огляду на це представник Adobe згадав зустріч із Figma, коли вирішувалися наступні кроки компаній. Дана Рао розповів, що компанії зустрілися та сказали, що, «дивлячись на майбутній шлях, а також на час і тон розмов, які ми ведемо, зараз, мабуть, гарний час зупинитися».

Обидві компанії дійшли висновку, що боротьбу за угоду не варто продовжувати.

«Єдиний спосіб вирішити проблему конкуренції в майбутньому, коли хтось може щось зробити, – це не укладати угоду», – сказав Дана Рао.

Нещодавно стало відомо, що Adobe скасовує угоду з Figma вартістю $20 млрд через регуляторні перешкоди. Тоді в Adobe пояснили рішення «відсутністю чіткого шляху» для отримання дозволів із боку антимонопольних регуляторів в Європейському Союзі та Великій Британії.

Adobe оголосила про наміри придбати Figma у вересні минулого року. Однак нещодавно компанія отримала офіційну антимонопольну скаргу з боку регуляторів ЄС щодо угоди. Управління з конкуренції та ринків (CMA) Великої Британії також заявило про стурбованість щодо потенційного злиття.