Adobe Systems в офіційному пресрелізі оголосила про купівлю Figma – компанії, що пропонує онлайн-інструменти для роботи дизайнерів, повідомляє The Verge. 

Раніше повідомлялося, що сторони обговорювали купівлю Figma за суму понад $15 мільярдів, проте офіційна ціна зросла на $5 мільярдів.

Останніми роками Figma сильно конкурувала з продуктами Adobe XD.

«Разом Adobe і Figma переосмислять майбутнє креативності та продуктивності, прискорять креативність в інтернеті, вдосконалять дизайн продуктів і надихнуть глобальні спільноти творців, дизайнерів і розробників», — стверджує Adobe. «Об’єднана компанія матиме величезні ринкові можливості, що швидко розвиваються, і можливості забезпечувати значну цінність для клієнтів, акціонерів і галузі».

Зараз Adobe планує об’єднати власну спільноту з Figma, і, ймовірно, це передбачатиме об’єднання продуктів і послуг Figma в Adobe Creative Suite в якийсь момент у майбутньому. До того часу Figma оперуватиме незалежно.

«Ми плануємо продовжувати керувати Figma так, як ми завжди керували Figma — продовжуючи робити те, що, на нашу думку, є найкращим для нашої спільноти, нашої культури та нашого бізнесу», — пояснює Ділан Філд, співзасновник і генеральний директор Figma. «Adobe глибоко прагне до того, щоб Figma працювала автономно». 

Figma також хоче використати досвід Adobe у сфері 3D, відео, векторних зображень і шрифтів, щоб значно покращити дизайн продукту в інтернеті. Філд каже, що об’єднана компанія створюватиме «нові інструменти та простори, щоб дати клієнтам можливість швидше та легше проектувати продукти».

Під час пандемії компанія зафіксувала зростання попиту через популярність віддаленої роботи. Її клієнтами стали Airbnb, Google, Netflix і Twitter, а інвесторами – компанії венчурного капіталу Kleiner Perkins, Index Ventures і Greylock Partners. Тим часом акції Adobe втратили більше третини своєї вартості з початку року, а інвестори дедалі скептичніше ставляться до домінування креативного програмного забезпечення Adobe. Тому компанія намагається вийти на більш зручні для споживачів пропозиції.