Компанія Adobe отримала офіційну антимонопольну скаргу з боку регуляторів ЄС щодо можливого придбання Figma за $20 млрд. Про це повідомляє The Verge.

Європейська Комісія розпочала розслідування угоди 7 серпня. Тепер інституція оприлюднила попередній висновок, у якому висловила стурбованість щодо злиття двох гравців. На думку європейських чиновників, угода може зашкодити конкуренції.

Такі побоювання ЄК висловила у відповідній заяві про заперечення. У ній сказано, що Figma вже має «значний обмежувальний вплив» на інструменти для редагування Adobe Illustrator і Photoshop. Без злиття вона «з великою ймовірністю» перетвориться на конкурентну силу на ринку векторних та растрових редакторів.

Ця заява не впливає на результат розслідування ЄС, яке триватиме до 5 лютого. Тепер Adobe та Figma можуть відповісти на заперечення та запропонувати поступки, які відповідатимуть на питання з боку ЄК.

Також компанії можуть вимагати проведення слухань, після яких Комісія вирішить, чи порушує угода антимонопольне законодавство.

Нагадаємо, що про Adobe оголосила про наміри придбати Figma у вересні 2022 року. Спершу сторони обговорювали угоду за ціною $15 млрд, але зрештою офіційна ціна зросла до $20 млрд.