Adobe відмовляється від угоди з Figma вартістю $20 млрд через регуляторні перешкоди, повідомляє Reuters.

Таке рішення в Adobe пояснили «відсутністю чіткого шляху» для отримання дозволів із боку антимонопольних регуляторів в Європейському Союзі та Великій Британії.

«Adobe і Figma категорично не згодні з нещодавніми висновками регуляторів, але ми вважаємо, що в наших спільних інтересах рухатися вперед незалежно», – сказав генеральний директор Adobe Шантану Нараєн.

Adobe оголосила про наміри придбати Figma у вересні минулого року. Спершу сторони обговорювали угоду за ціною $15 млрд, але згодом офіційна ціна збільшилася до $20 млрд.

У листопаді цього року Adobe отримала офіційну антимонопольну скаргу з боку регуляторів ЄС щодо можливого придбання Figma. На переконання місцевих чиновників, угода може зашкодити конкуренції.

Питання до угоди були не лише в ЄС. Управління з конкуренції та ринків (CMA) Великої Британії також заявило про стурбованість щодо потенційної угоди між Adobe та Figma.

На думку британського регулятора, можливе придбання може зашкодити інноваціям у сфері програмного забезпечення, яке використовує переважна більшість британських цифрових дизайнерів.

Згодом британське антимонопольне відомство заявило, що Adobe не пропонуватиме засоби для розв’язання регуляторних проблем, пов’язаних з угодою.