Управління з конкуренції та ринків (CMA) Великої Британії стурбоване щодо потенційної угоди між Adobe та Figma вартістю $20 млрд. Про це повідомляє Reuters.

Регулятор вважає, що можливе придбання може зашкодити інноваціям у сфері програмного забезпечення, яке використовує переважна більшість британських цифрових дизайнерів.

Відповідний попередній висновок у CMA оприлюднили в межах розслідування, яке тривало з липня цього року. Зараз тут заявили, що відкриті для консультацій із зацікавленими сторонами перед ухваленнями остаточного рішення.

«Ми переглядаємо попередні висновки і знову звернемося до CMA щодо фактів і суті справи», – заявили у зв’язку з цим в Adobe.

Нагадаємо, що недавно Adobe отримала офіційну антимонопольну скаргу з боку регуляторів ЄС щодо можливого придбання Figma. На думку європейських чиновників, угода може зашкодити конкуренції.

Як відомо, Adobe оголосила про наміри придбати Figma у вересні 2022 року. Спершу сторони обговорювали угоду за ціною $15 млрд, але зрештою офіційна ціна зросла до $20 млрд.