На відміну від JerryRigEveryting, який доволі жорстко розібрав iPhone 15 Pro Max, спеціалістам iFixit вдалося значно охайніше виконати процедуру зі своїм зразком нового смартфона. Й в цілому в них не виникло багато питань до внутрішньої побудови пристрою.

На цей раз iPhone 15 Pro має схожу структуру на торішній iPhone 14, який виявився помітно зручнішим для ремонту. В цьому плані в iFixit вітають оновлення. Так, у смартфона залишаються незручні моменти, як-от чимало різних кріплень та не дуже зручні моменти з демонтажем деталей (батареї, наприклад), проте великої проблеми в цьому немає.

Також в iFixit вітають заміну портів Lightning на USB-C. І не лише через уніфікацію, а й додаткові можливості портів — швидшу передачу даних, підтримку реверсивного заряджання зовнішніх пристроїв тощо.

Навіть попри кращу внутрішню побудову, iPhone 15 Pro все одно отримав низьку оцінку ремонтопридатності від iFixit

Попри дійсно непогані оновлення, iPhone 15 Pro все одно залишив в iFixit не найліпші враження. Для початку, покриття титану дійсно легко пошкоджується. Можливо, численні інсайди напередодні виходу нових смартфонів від Apple, все ж «перегріли» очікування, адже кожен із них супроводжувався думкою, що титанова рамка буде значно витривалішим рішенням, ніж сталева.

На практиці виявилося, що як мінімум покриття темних версій кольору корпусу легко пошкоджується, а подряпини добре видно, адже під зовнішнім покриттям титан все ж світліший.

Проте більшою проблемою для ремонтопридатності iPhone залишається «софтове» обмеження запчастин. Apple не дозволяє замінити більшість важливих деталей без подальшого узгодження процедури через власну систему, що значно ускладнює ремонт смартфонів. Нещодавно в iFixit провели ревізію оцінки попередньої моделі, яка саме через «впала» з семи до чотирьох (за 10-бальною шкалою).

Навіть попри кращу внутрішню побудову, iPhone 15 Pro все одно отримав низьку оцінку ремонтопридатності від iFixit

Нова лінійка iPhone 15 так само дотримується таких правил при заміні окремих запчастин, тому оцінка ремонтопридатності новинок від iFixit залишилася такою ж низькою — 4/10.