Відомий ресурс інструкцій з ремонту смартфонів, ноутбуків та інших ґаджетів дістався до iPhone 14. На новий «звичайний» iPhone всі майже не звернули уваги, адже здалося, що це маленький апдейт для вже знайомого iPhone 13. Але як виявилося, про найбільші зміни в смартфоні ніхто не сказав на презентації.

Вже на початку розбирання пристрою виявилася нова деталь, якої раніше не було. Тепер смартфон має металеву пластину між дисплеєм та «начинням». Раніше доступ до всіх внутрішніх компонентів був одразу під екраном. У iPhone 14 для цього потрібно знімати задню частину.

І це друга велика новина — скляна «спинка» також легко демонтується, що з появою підтримки індукційної зарядки стало важкою та коштовною процедурою. А тепер задня панель легко знімається як окремий елемент корпусу.

iFixit: «iPhone 14 — смартфон, який вам варто придбати». У нього найвищий бал ремонтопридатності з часів iPhone 7. JerryRigEverything підтверджує

Ба більше, це також означає, що як і, скажімо, з дисплеєм, тепер вмілі користувачі так само легко зможуть самостійно замінити заднє скло у разі його пошкодження.

Вже на цьому моменті оглядач iFixit хотів би зупинити відео та відзначив роботу компанії Apple, адже подібна зміна є дуже значущою з точки зору ремонтопридатності пристрою.

iFixit: «iPhone 14 — смартфон, який вам варто придбати». У нього найвищий бал ремонтопридатності з часів iPhone 7. JerryRigEverything підтверджує

Додатково він віддав належне новій металевій пластині всередині. Вона також виконує важливу роль при падінні, адже бере значну частину удару на себе, тим сами послаблюючи пошкодження важливіших компонентів.

Без інших невеликих змін також не обійшлося:

Врешті, новий iPhone 14 отримав найвищий бал з часів iPhone 7 — 7/10. Для порівняння, iPhone 13 отримав оцінку 5/10, а ще роком раніше в iPhone 12 було 6/10.

Зак Нелсон (Zack Nelson), який на своєму YouTube-каналі JerryRigEverything тестує міцність смартфонів та їх компонентів, також похвалив компанію за змінну задню панель. Однією з найбільших проблем сучасних смартфонів є саме розбиті дисплеї та задні частини корпусу. Для iPhone 14 заміна задньої частини стала меншою бідою, ніж була для попередніх моделей.

Всі інші тести Зака iPhone 14 пройшов доволі очікувано. Коротко: корпус смартфона залишається дуже міцним; фірмове скло Ceramic Shield так само варто було б застосовувати й для захисту камер, адже на них легше залишити подряпину, ніж на дисплеї; металева рамка як і раніше може отримати «поранення»; а своєю чергою вогонь нанесе дисплею фатальні ураження.