Передбачувано, з початком продажів нової лінійки смартфонів iPhone 15, в Мережі почали з’являтися деструктивні тести. Особливо це стосується Pro-моделей, адже вони мають новий корпус з титановою рамкою та оновлену внутрішню структуру.

Одним з перших до випробовувань смартфонів долучився Зак Нелсон (JerryRigEverything). Для початку модель iPhone 15 Pro Max в кольорі Blue Titanium пройшла ряд звичних для каналу пана Нелсона випробувань. Й хоча деякі з частин тесту не зовсім релевантні реальному використанню, певні особливості титану все ж демонструють.

Так, дисплей все ще дряпається та погано реагує на вогонь, задня кришка так само непогано витримує «порізи» ножем, як і захист камер… Такі моменти абсолютно очікувані.

Що цікавіше, так це стійкість титану. Ще на стадії чуток та інсайдів, саме витривалість титану була однією з бажаних особливостей. Ба більше, блискуча сталева поверхня попередніх моделей тепер змінена структурованою матовою, що теоретично має приховати дрібні подряпини.

Проте, як показав досвід пана Нелсона, дива не сталося. Титанова поверхня додатково обробляється для надання їй кольору. При пошкодженні верхній прошарок може «відкрити» натуральний колір сплаву, який помітно відрізняється від основного кольору пристрою. Актуально це буде для темніших варіантів корпусів, з якими все ж краще поводитися обережніше.

JerryRigEverything знайшов слабке місце в iPhone 15 Pro Max та оцінив титан

Також iPhone 15 Pro Max виявився крихкішим за попередника. Під тиском дисплей не пошкодився, на відміну від задньої кришки, яка дійсно несподівано вкрилася «павутинням». І для цього вистачило тиску пальців. На щастя, заміна задньої кришки відтепер значно дешевша, ніж була раніше (в США вартість «процедури», в залежності від розміру смартфона, тепер становить $169/199 проти $499/549 для попередніх моделей). Втім менший iPhone 15 Pro витримав це випробування без жодних проблем.

Для тих глядачів, яким не вистачило рівня деструктивності першого відео, JerryRigEverything підготував, певно, один з найжорсткіших варіантів розбирання пристрою на деталі (які автор очевидно не планував збирати назад до купи).

JerryRigEverything знайшов слабке місце в iPhone 15 Pro Max та оцінив титан

Окрім оновлення внутрішньої структури та деяких доповнень, на відео також можна побачити титанову рамку в розрізі, в якому вона суто технічно виглядає значно цікавіше, ніж могло здатися на перший погляд.