Мережа супутникового зв’язку Starlink від компанії SpaceX Ілона Маска отримала у 2022 році дохід у розмірі $1,4 млрд. Про це свідчать документи, з якими ознайомилося видання The Wall Street Journal, пише The Verge.

Отриманий результат значно перевищує фінансовий показник за 2021 рік – тоді він складав $222 млн. Однак торішній дохід виявився зрештою набагато нижчим за прогнози компанії. В презентації для інвесторів у 2015 році вона розраховувала, що дохід Starlink у 2022 році сягатиме $12 млрд.

Не відповідає прогнозам і кількість передплатників. На кінець минулого року Starlink мав понад 1 млн користувачів, хоча раніше цей показник очікувався на рівні 20 млн користувачів.

Як відомо, в травні цього року компанія повідомляла про близько 1,5 млн користувачів Starlink. За інформацією CNBC, в компанії кажуть, що тепер мережа «значно перевищила» цю позначку.

До слова, недавно Ілон Маск та SpaceX втрапили в скандал через Starlink в Україні. Мережа зв’язку почала працювати в нашій країни торік та відіграла важливу роль для українських військових. Однак недавно стало відомо, буцімто у 2022 році Ілон Маск таємно наказав своїм інженерам відключили Starlink біля Криму та своїми діями зірвав атаку України на російський флот.

Сам мільярдер заперечив цю інформацію – за його словами, зв’язку на тій території не було від початку, а він не погодився його включити, коли про це екстрено попросила Україна. Згодом він також сказав, що не зробив це через санкції США проти росії. Між тим, у Сенаті США закликають до розслідування цієї ситуації.