Генеральний директор Reddit Стів Хаффман вважає, що відключення тисячі сабредитів у відповідь на зміну цінової політики платформи зрештою пройде. Про це він написав у внутрішній записці до співробітників, повідомляє The Verge.

«Навколо цієї справи багато галасу. Один з найгучніших, які ми бачили. Будь ласка, знайте, що наші команди працюють над цим, і, як і всі вибухи на Reddit, цей також пройде. Найважливіші речі, які ми можемо зробити зараз – це залишатися зосередженими, адаптуватися до викликів і продовжувати рухатися вперед», – зауважив гендиректор Reddit.

За його словами, компанія очікує на повернення багатьох сабредитів вже найближчим часом.

«Наразі ми не помітили значного впливу на доходи, і ми будемо продовжувати стежити за ситуацією», – додав Хаффман.

Водночас він закликав співробітників бути обережними із носінням одягу з атрибутами Reddit, адже це може мати негативні наслідки.

«Мені шкода це говорити, але, будь ласка, будьте обережні з носінням атрибутики Reddit на публіці. Деякі люди дуже засмучені, і ми не хочемо, щоб ви стали об’єктом їхнього розчарування», – написав він.

Як відомо, понад 8 тис. сабредитів стали приватними, протестуючи проти майбутніх змін у ціноутворенні на API з боку Reddit. Вони передбачають обмеження на кількість запитів до API, зробленими сторонніми клієнтами. Це призвело до обурення серед сабредитів, які говорять про значне фінансове навантаження через нову політику.

Приміром, розробник Apollo заявив, що Reddit може стягувати з додатка близько $20 млн на рік, якщо він працюватиме в нинішніх масштабах. Зрештою він оголосив про закриття Apollo із 30 червня.

Інші сабредити оголосили про акцію протесту 12 червня. Вони заявили про намір стати приватними на певний час або до вирішення ситуації. Зі свого боку, платформа вирішила зробити виняток щодо цін для додатків, які орієнтовані на доступність.