Платформа Reddit зробить для орієнтованих на доступність додатків виняток у питанні ціноутворення на API. Про це повідомляє The Verge.

Це може стати великим полегшенням для деяких розробників, яким буде важко впоратися з підвищеними платежами. Також це позитивна новина для користувачів, які покладаються на такі додатки при перегляді Reddit.

Винятковий підхід стосуватиметься некомерційних додатків, які відповідають потребам доступності. Їм не доведеться платити за доступ до даних платформи.

«Ми зв’язалися з окремими розробниками некомерційних додатків, які відповідають потребам доступності, і запропонували їм винятки з наших масштабних цінових умов», – заявив представник Reddit Тім Ратшмідт.

Нагадаємо, що десятки сабредитів та модераторів із 12 червня збираються «перейти в тінь», тобто стати приватними, у відповідь на підвищення цін на API з боку Reddit. На думку учасників протесту, нова політика Reddit фактично закриє доступ стороннім клієнтам. Очікується, що деякі протестувальники відновлять публічний доступ за 48 годин, однак деякі ізолюються до вирішення ситуації з Reddit.

Як відомо, в квітні Reddit оголосив про зміни у своїй політиці API. Вони передбачають обмеження на кількість запитів до API, зробленими сторонніми клієнтами. Це вплинуло чимало додатків. Приміром, застосунок Apollo, який дозволяє користувачам взаємодіяти з Reddit на iOS, може зіткнутися з мільйонними штрафами через нову платну модель API у Reddit.