Застосунок Apollo, який дозволяє користувачам взаємодіяти з Reddit на iOS, буде закритий через нові високі ціни на API. Про це пише The Verge із посиланням на розробника додатка Крістана Селіга.

За його словами, додаток буде закритий 30 червня.

«Нещодавні рішення та дії Reddit, на жаль, унеможливили продовження роботи Apollo», – написав Крістіан Селіг на своїй сторінці в Twitter.

Водночас у великому дописі на Reddit він повторив, що нова цінова політика платформи обходитиметься Apollo надто дорого.

«Перехід від безкоштовного API протягом 8 років до раптових величезних витрат – це не те, що я можу зробити за 30 днів, – написав Селіг. – Це означає, що потрібно перенести багато користувачів, створити плани, протестувати і пройти перевірку додатків, і це просто економічно недоцільно. Набагато дешевше для мене просто закритися».

Нагадаємо, що у квітні Reddit оголосив про зміни у своїй політиці API. Вони передбачають обмеження на кількість запитів до API, зробленими сторонніми клієнтами. Після цього розробник Apollo заявив, що Reddit може стягувати з додатка близько $20 млн на рік, якщо він працюватиме в нинішніх масштабах.

На ситуацію відреагували також десятки сабредитів та модераторів. Із 12 червня вони збираються стати приватними у відповідь на підвищення цін на API з боку Reddit. Очікується, що деякі протестувальники відновлять публічний доступ за 48 годин, однак деякі ізолюються до вирішення ситуації з Reddit.

Разом із тим, Reddit зробить виняток у питанні ціноутворення на API для деяких компаній. Він стосуватиметься некомерційних додатків, які відповідають потребам доступності. Їм не доведеться платити за доступ до даних платформи.