Понад 6 тис. сабредитів стали приватними, протестуючи проти майбутніх змін у ціноутворенні на API з боку Reddit, пише The Verge.

До акції долучилися, зокрема спільноти з найбільшою кількістю підписників на платформі: r/funny, r/aww, r/gaming, r/music та r/science. Тепер вони більше не є загальнодоступними, навіть для користувачів Reddit, які раніше були на них підписані.

У той час як багато сабредитів стають приватними, інші (такі як r/NintendoSwitch, r/Frugal та r/StarWars) натомість вирішили обмежити кількість нових дописів. Модератори не дозволять додавати новий контент у цих спільнотах, поки триває протест.

Як відомо, навесні Reddit оголосив про зміни у своїй політиці API. Вони передбачають обмеження на кількість запитів до API, зробленими сторонніми клієнтами. Після цього, розробник Apollo заявив, що Reddit може стягувати з додатка близько $20 млн на рік, якщо він працюватиме в нинішніх масштабах. Зрештою він змушений був оголосити про закриття Apollo із 30 червня.

Водночас інші сабредити оголосили про акцію протесту 12 червня. Вони заявили про намір «перейти в тінь», тобто стати приватними, у відповідь на нову цінову політику Reddit. Зі свого боку, платформа вирішила зробити виняток щодо цін для додатків, які орієнтовані на доступність.