Згідно з останнім фінансовим звітом Activision Blizzard, компанія вперше отримала більше грошей з ринку ПК-ігор, ніж з консольного. Про це пише PC Gamer.

З 1 січня по 31 березня 2023 р. Activision Blizzard заробила $666 млн на ПК проти $639 млн на консолях. Різниця начебто й невелика, але на думку журналістів PC Gamer вона буде лише зростати. Це дуже важливий зсув у структурі доходів Activision Blizzard, тому що починаючи з 2000-х років саме консолі приносили компанії найбільші прибутки.

Найбільше на ПК ринку заробили саме проєкти Blizzard. І хоча ігри Blizzard заробляють приблизно вдвічі менше, ніж Call of Duty від Activision, 72% цього доходу припадає на ПК і лише 8% на консолі. Дохід від Call of Duty розподілений більш рівномірно – 59% консолі, 26% ПК та 15% мобільні платформи. Консольна аудиторія Blizzard може зрости, коли у червні 2023 р. Diablo 4 вийде одночасно на ПК і консолях вперше в серії.

Що ж, схоже ПК ринок стає все більш важливим для видавців ігор. Sony обіцяє нові ПК-порти своїх ексклюзивів у майбутньому. Та й Microsoft, у разі якщо їм вдасться розблокувати угоду з Activision Blizzard, теж не відмовиться від додаткової частки ПК-ринку.