Схоже, Sony задоволена станом справ з портуванням власних ексклюзивів на ПК. Horizon Zero Dawn, God of War, Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Marvel’s Spider-Man, Returnal, Sackboy: A Big Adventure — перелік хітів з PlayStation, які вийшли на ПК і були тепло прийняті на новій платформі, вже досить великий.

Щоправда, останній проєкт, The Last of Us Part I, вийшов проблемним, але з суто технічних причин, і Sony ця невдача (сподіваємось, тимчасова) не відлякує. Судячи з останнього звіту за 2022 фінансовий рік (закінчився 31 березня 2023 р.), який оприлюднила компанія, вона планує і надалі портувати власні хіти на ПК. У звіті можна знайти твердження “ми продовжуватимемо створювати нові IP, випускати ігри на ПК і посилювати онлайновий сервіс”.

Втім, це не дуже дивує, якщо подивитися на цифри. Так, дохід у категорії “інше” (до якої входять доходи від периферії й від продажу ігор на інших платформах) за 4 квартал 2022 фінансового року виріс утричі у порівнянні з попереднім роком і склав $1,048 млрд. На жаль, неможливо сказати, наскільки такий ріст зумовлений продажами ігор на ПК — наприклад, до периферії входить також гарнітура PlayStation VR2, яка вийшла саме у цьому кварталі. Але зважаючи на її поки що дуже сумнівний успіх, можна зробити припущення, що левова частка такого росту все ж таки приходиться саме на ПК-порти.