Британський антимонопольний комітет Competition and Markets Authority (CMA) офіційно повідомив, що він заборонив Microsoft купувати Activision Blizzard.

За словами CMA, на такий крок він пішов через побоювання, що ця угода протягом наступних років негативно позначиться на швидко зростаючому ринку хмарних ігор і призведе до скорочення інновацій та зменшення вибору для британських геймерів.

За оцінками CMA, Microsoft контролює від 60% до 70% глобальних хмарних ігрових сервісів, і отримання додаткового контролю над Call of Duty, Overwatch і World of Warcraft дасть Microsoft значну перевагу на ринку хмарних ігор.

Перед цим Microsoft намагалася зменшити такі занепокоєння шляхом укладання угод з іншими хмарними сервісами – Boosteroid, Ubitus, Nvidia — після того, як наприкінці минулого року підписала 10-річний контракт з Nintendo. CMA повідомляє, що він ознайомився з цими угодами, і що, на його думку, вони містять “ряд суттєвих недоліків” у тому, що стосується сервісів хмарних ігор.

Аналітики зазначають, що CMA намагається заявити про себе як про провідного світового регулятора після виходу Великої Британії з ЄС і вже не вперше “атакує” великі технологічні компанії. Наприклад, наприкінці 2021 р. він зобов’язував Meta продати Giphy — і майже через рік Meta заявила, що прийме рішення комітету.

Microsoft вже заявила, що оскаржить це рішення.