Twitter Inc повідомила про перезапуск оновленої версії свого сервісу підписки Twitter Blue за вищою ціною для користувачів Apple. Соцмережа зазначає, що користувачі можуть підписатися на оновлений сервіс, який дозволить їм редагувати твіти, завантажувати відео з роздільною здатністю 1080p і отримувати синю галочку після перевірки облікового запису, за $8 на місяць через браузер, але за $11 на місяць через Apple iOS.

У Twitter не пояснили, чому користувачі Apple будуть платити більше, але в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що компанія шукає способи компенсувати збори, що стягуються в App Store.

Twitter Blue було запущено на початку листопада, але згодом його роботу було призупинено через зростання кількості фейкових акаунтів. Потім було заплановано запустити його знову 29 листопада, але рішення знову відклали.

Ілон Маск, який в листопаді зробив Twitter приватною компанією за $44 млрд, в серії твітів перерахував різні претензії до Apple, в тому числі 30% комісію, яку виробник iPhone стягує з розробників програмного забезпечення за покупки в додатку.

Він звинуватив Apple у погрозі заблокувати Twitter у своєму магазині додатків, а також заявив, що виробник iPhone припинив розміщення реклами на платформі соціальної мережі.

Однак, після зустрічі з виконавчим директором Apple Тімом Куком, він повідомив, що непорозуміння щодо видалення Twitter з магазину додатків Apple було вирішено.