«Офіційні» сірі галочки Twitter, схоже, повертаються до акаунтів, що належать брендам, видавцям та іншим публічним особам. 9 листопада вебсайт розгорнув свої офіційні значки — ті, які не можна купити за допомогою нової послуги підписки Blue вартістю $8. Але через кілька годин він призупинив розгортання і відкликав їх з облікових записів, які вже мали ці галочки.

Віцепрезидент Twitter Естер Кроуфорд пояснила, що галочки повернуться. Просто спочатку соцмережа збирається роздавати їх «урядовим і комерційним структурам».

Як повідомляє The Verge, зараз значок почав знову з’являтися на акаунтах брендів і компаній, таких як Coca-Cola і Nintendo of America. На акаунтах самого Twitter також з’явилася сіра галочка. Такі видання як The New York Times, The Wall Street Journal, Bloomberg та Wired, також мають їх зараз. Незрозуміло, чи справді розгортання цього разу почалося, і чи має це якесь відношення до напливу акаунтів-самозванців і пародій, які заполонили сайт після того, як була введена 8-доларова верифікація.

Twitter знову почав роздавати галочки верифікації

Незабаром після того, як компанія запустила платну схему верифікації, фейкові акаунти почали розщедрюватися на підписку і проходити верифікацію. Це призвело до того, що акаунти, які виглядають легітимно, почали твітити сумнівні речі, такі як фальшивий акаунт Nintendo of America, який розмістив фотографію Маріо, що показує Твіттеру середній палець, і фальшивий Леброн Джеймс, який оголосив про те, що він просить про обмін.

У своїй службі підтримки Twitter вчора заявив, що поки що не ставить на акаунтах позначку «Офіційний», але «агресивно бореться з пародіюванням і обманом». Сіра галочка, однак, може допомогти людям зрозуміти, чи мають вони справу з реальними компаніями та публічними особами.

У відповідь на ситуацію, що склалася, компанія запровадила нове правило, яке блокує акаунти, створені 9 листопада або після цієї дати, з підписки Blue за 8 доларів, щоб запобігти їх миттєвій верифікації.

Ілон Маск також оголосив, що в майбутньому акаунти, які пародіюють реальних людей, повинні включати слово «пародія» у свою назву, а не тільки в біографію. Це було частиною політики Twitter протягом багатьох років, але є припущення, що тепер вебсайт буде більш суворо дотримуватися цього правила, зважаючи на останні події.

Хоча верифікація у Twitter тепер коштує $8, це не означає, що соціальна мережа повністю демократизувала свій давній символ статусу. Значок верифікації Twitter розділений між двома різними групами: акаунти, які були офіційно перевірені на предмет «помітності в уряді, новинах, розвагах або іншій визначеній категорії», і акаунти, які заплатили за галочку, бувши підписаними на Twitter Blue. Але буває важко відрізнити ці два типи перевірених акаунтів, не заходячи в їхні індивідуальні профілі, тому один з користувачів Twitter створив інструмент, який значно спрощує цю задачу.

Twitter знову почав роздавати галочки верифікації

Eight Dollars – просте розширення для браузера, яке замінює стандартний значок верифікації Twitter на дві різні позначки, які вказують, чи є обліковий запис «фактично верифікованим», а чи «заплатив за верифікацію». Без розширення вам потрібно було б натиснути на профіль користувача, а потім натиснути на галочку перевірки, щоб визначити, чи був чек користувача схвалений співробітниками Twitter або придбаний через Twitter Blue, але Eight Dollars робить цю інформацію доступною безпосередньо у вашій часовій шкалі.

Спочатку розширення було доступне лише для Chrome, але новозеландський дизайнер Волтер Лім каже, що воно має працювати з Microsoft Edge та Firefox, а також додав до списку своїх планів Safari.