Ілон Маск став власником Twitter Inc. в кінці четверга, коли угода на суму $44 мільярди про придбання компанії була офіційно закрита, що ознаменувало нову еру для однієї з найбільших соціальних медіаплатформ у світі. Одним з перших кроків Маска в ролі власника стало звільнення кількох давніх топменеджерів Twitter, пише The Washington Post з посиланням на свої джерела.

За словами цих людей, були звільнені генеральний директор Параг Агравал, фінансовий директор Нед Сігал і Віджая Гадде, керівник відділу правової політики, довіри та безпеки. Шон Еджетт, головний юрист компанії, також був звільнений, сказав один зі співрозмовників. Топменеджери були поспішно виведені зі штаб-квартири компанії в Сан-Франциско.

Дії Маска одразу після закриття угоди сигналізують про його наміри твердо взятися за Twitter. Бізнесмен публічно критикував звільнене керівництво компанії за рішення щодо продуктів і модерації контенту, а також заявив, що поновить обліковий запис колишнього президента Дональда Трампа.

З усім тим, «Twitter, очевидно, не може стати вільним для всіх пекельним пейзажем, де можна сказати все, що завгодно, без будь-яких наслідків!», Маск написав у четвер у Твіттері, запевняючи рекламодавців у світлому майбутньому.

Завершивши угоду, Маск написав: «Пташка звільнена»:

Фіналізація покупки Twitter завершила багатомісячну американську сагу, в якій мільярдер та найбагатша людина у світі здійснив вороже поглинання, щоб отримати контроль над компанією за завищеною ціною. Але потім сам відмовився від угоди, вступив в запеклу юридичну боротьбу із соціальною мережею та врешті-решт був змушений її купити.

Проте Маск в останні дні перед закриттям угоди виглядав навіть захопленим своїм майбутнім володінням. Він несподівано з’явився в офісі компанії, несучи раковину, згідно з фотографією, яку Маск опублікував для своїх більш ніж 100 мільйонів підписників у Твіттері.

Новий власник сьогодні проведе загальнокорпоративні збори. В цей же день Twitter стане приватною компанією, розпустивши свою нинішню раду директорів і припинивши публічну торгівлю своїми акціями.