Новий власник Twitter Ілон Маск робить так багато заяв у соціальній мережі, що за ними важко встежити. Лише минулого тижня Маск опитав користувачів Твіттеру, чи варто йому проводити «загальну амністію» призупинених акаунтів, а також публічно посперечався про те, чи володіє опальний засновник FTX Сем Банкман-Фрід частиною Twitter. Потім Маск знову взявся за своє, заявивши, що він може зробити альтернативний смартфон, щоб протистояти Apple і Google.

Таку відповідь Маск написав на твіт консервативної ведучої подкастів Ліз Уілер, яка твітнула, що Ілон повинен зробити свій власний смартфон, якщо Apple і Google вирішать вигнати Twitter зі своїх магазинів застосунків. Майбутнє Twitter в магазинах Apple і Google було гарячою темою останнім часом, враховуючи прихильність Маска до «свободи слова» і слабку модерацію контенту.

«Якщо Apple і Google видалять Twitter зі своїх магазинів застосунків, Ілон Маск повинен випустити свій власний смартфон. Половина країни з радістю відмовилася б від упереджених, шпигунських iPhone та Android», – написала Уілер. «Людина будує ракети на Марс, маленький дурненький смартфон має бути легко зробити, чи не так?».

Маск відповів Уілер, що він створить власний смартфон, якщо Twitter буде заборонений в магазинах Apple і Google.

«Я, звичайно, сподіваюся, що до цього не дійде, але, так, якщо не буде іншого вибору, я зроблю альтернативний смартфон», – написав Маск.

Уілер провела власне опитування, в якому попросила підписників відповісти, чи будуть вони користуватися смартфоном Маска. На момент публікації голосування вже було завершено, відповідь «так» виявилася найпопулярнішою – 51,2% з понад 130 тис. голосів.

Як Apple, так і Google мають політику, яка забороняє застосунки у своїх магазинах, що містять мову ненависті або дискримінаційні висловлювання, знущання, домагання і відверто сексуальний контент. Після нападу на Капітолій 6 січня Apple і Google видалили застосунок соціальної мережі Parler зі своїх магазинів додатків за його роль у допомозі учасникам заворушень у плануванні події, хоча після внесення змін йому було дозволено повернутися. Як повідомляється, Каньє Уест, який юридично змінив своє ім’я на Є, купує Parler.