Компанія Ancestry, яка займається споживчою генетикою і генеалогією, незабаром зможе показати своїм клієнтам, з якого боку сім’ї походять будь-які ДНК-збіги, знайдені за допомогою сервісу. Нову функцію запустять цього тижня. Вона заснована на технології SideView, про яку компанія оголосила у квітні, повідомляє The Verge.

«Ми дуже раді побачити, що користувачі можуть зробити з цією функцією збігів батьків», – каже генетик-популяціоніст з Ancestry Кейтлін Брунс. «Я думаю, що це дійсно допоможе розкрити розуміння того, як ви пов’язані зі своїми збігами».

Функція дозволить користувачам легше побачити, де збіги потрапляють на їх генеалогічне дерево. Раніше люди могли вручну розміщувати людей з одного боку своєї сім’ї, коли вони дізнавалися більше про свої збіги. Тепер це відбуватиметься автоматично. Технологія SideView використовує величезну базу даних ДНК Ancestry для сортування того, які частини геному людини походять від кожного з батьків. Коли вона вперше була запущена, це дозволило користувачам побачити, які частини їхньої етнічної приналежності походять від кожного з батьків. Ancestry заявляє, що SideView може мати 95% точність для 90% клієнтів.

Далі Ancestry планує розширити SideView функцією спільнот, яка з’єднує людей з групами інших користувачів, які, можливо, походять від людей, що жили в тій же місцевості, що і їхні предки, каже Брунс. Вона згрупує ці спільноти по батьківським лініям. Після запуску нова функція ДНК-збігів буде доступна користувачам автоматично при вході у свій обліковий запис.