Китайський стартап Pico, що розробляє пристрої віртуально реальності та минулого року був придбаний розробником TikTok компанією ByteDance, представив VR-гарнітуру Pico 4. Вона буде продаватися у Європі з 18 жовтня та коштувати від 429 євро.

Гарнітура має автономний дизайн, проте також може підключатися до ПК для покращеної віртуальної реальності. Pico 4 менше і легше ніж попередник Pico Neo3 Link, який дебютував лише у травні, та важить 295 грамів без ремінця і 586 грамів з ним.

Не тільки TikTok: ByteDance почне продавати у Європі VR-гарнітуру Pico 4

Пристрій використовує процесор Qualcomm Snapdragon XR2 та має 8 ГБ пам’яті, також дисплей з роздільною здатністю 2160×2160 точок на одне око. Обсяг вбудованої пам’яті складає 128 ГБ, які коштують 429 євро та 256 ГБ за 499 євро. Акумулятор Pico 4 забезпечує три години роботи й вбудований в задній ремінець гарнітури, щоб збалансувати її.

Не тільки TikTok: ByteDance почне продавати у Європі VR-гарнітуру Pico 4

Ліланд Хеджес, генеральний менеджер Pico EMEA, описує Pico 4 як «першу гарнітуру віртуальної реальності» для цілого ряду нових користувачів, орієнтовану на поєднання ігор, фітнесу та відео. Вона працює з SteamVR на ПК і спеціальним магазином додатків Pico, а у 2023 році компанія також запускає соціальне середовище під назвою Pico Worlds. Після того, як стартап придбав ByteDance, в його гарнітурах також з’явилася обмежена інтеграція з TikTok: користувач може додатково під’єднати свій обліковий запис TikTok до відеододатка Pico, щоб переглядати короткометражні відео в гарнітурі.

ByteDance неявно позиціює Pico 4 як відповідь на Quest 2 початкового рівня від Meta, тому останній певно доведеться враховувати це у своїй стратегії щодо метавсесвіту.